Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αμήν και πότε! Ο Γιούνγκερ είναι ο άνθρωπός μας: Μας υπόσχεται ότι θα πάρει την τρόικα και θα πάνε στα τσακίδια

Σε κανέναν Έλληνα, που έχει πολιτική συνείδηση και νοητική ικανότητα, δεν άρεσε η ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας από τον εξωθεσμικό πρόεδρο της Ευρωκλίκας, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Για αυτό οι περισσότεροι έσπευσαν να τον στολίσουν (όχι άδικα) με πλήθος «κοσμητικών» επιθέτων.


Όμως, είναι κρίμα να ξοδεύεται όλο το οπλοστάσιο των υβριστικών λέξεων της ελληνικής αποκλειστικά εναντίον του ξένου νεοευρωφασιστοναζί. Δεν είναι λογικό να θεωρούμε ότι αυτός ο άνθρωπος, μόνος του, έχει το θράσος να εκβιάζει έναν ολόκληρο λαό, υποχρεώνοντάς τον να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όσο χαμένη και αν έχει την ψυχραιμία του. Όσο κι αν φοβάται τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, για τις παταγώδεις αποτυχίες των συνεργατών του στο χειρισμό του ευρωπαϊκού χρέους της Ελλάδας. Όση απόγνωση κι αν τον διακατέχει, αποκλείεται να επιχειρούσε τόσο μεγάλο ατόπημα μόνος του.

Ο Γιούνγκερ είχε το πράσινο (και το μπλέ) φως, για να παρέμβει, από τους ντόπιους ελληνόφωνους ομοϊδεάτες του: Αυτούς που μνημονεύει ως «ηγέτες» των δύο «μεγάλων» (λέει) και «ελληνικών» (λέει) κομμάτων. Αυτούς προασπίζει ολοφάνερα, ο «κύριος ευρώ».

Είναι σίγουρο ότι μετά από το Γιούνκερ θα ακολουθήσουν και οι άλλοι ευρω-εκβιαστές (Μέρκελ, Σαρκοζί κ.τ.ό.), με τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα. Και όλα αυτά αποδεικνύουν ένα πράγμα: Ότι ο μνημονιακός δικομματισμός, ψηφίζοντας το Μνημόνιο 2, αποσκοπεί μόνο στη δική του πολιτική επιβίωση για τα υπόλοιπα 40 χρόνια, αδιαφορώντας για την οικονομική και εθνική υπόσταση της Ελλάδας και την ελευθερία των πολιτών της.

Ωστόσο, η ελευθερία, η δημοκρατία και η εθνική ανεξαρτησία μπορούν να αποκατασταθούν άμεσα μετά από τις εκλογές, αν οι πολίτες ενισχύσουν κάποια από τα αντιμνημονιακά κόμματα. Που θα υπόσχονται, επιπλέον, την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.

Δεν έχει σημασία που ο ακραίος Γιούγκερ, αυτά τα κόμματα τα χαρακτηρίζει «ακραία». Σημασία έχει ότι μας υπόσχεται πως αυτός και η τροϊκανή παρέα του θα αποχωρήσουν από την Ελλάδα αν εκλεγεί απελευθερωτική – αντιμνημονιακή κυβέρνηση.

Επαφίεται στους Έλληνες να αποδείξουν ότι είναι Ευρωπαίοι πολίτες και όχι τα άγρια θηρία στο τσίρκο της Ευρώπης, που θα τα δαμάζουν για τα επόμενα 40 χρόνια μια με το καρότο και μια με το μαστίγιο οι εχθροπαθείς και φιλοτομαριστές «εταίροι».

(Αναμενόμενο, επίσης, με τις δύο τελευταίες παραγράφους να διαφωνούν οι παπαγάλοι των διαπλεκόμενων ΜΜ’Ε’. Όμως, ποιός τους ακούει πλέον αυτούς;)
 
------------------
Σημείωση: Και μια σημείωση για τη γνωστή, αν και κούφια, «απειλή» της εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ: Όποιος από τους «εταίρους» ονειρεύεται την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, ανεπίγνωστα ονειρεύεται και το τέλος της ΕΕ. Καθώς, κανένα δέντρο, όσο ψηλό κι αν είναι, δεν μπορεί να σταθεί όρθιο χωρίς τις ρίζες του.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις Γιούνγκερ, στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung»: «Αν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, θα αποχωρήσουμε κι εμείς» | «Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βάλει τάξη στην Ελλάδα μέσα σε δέκα χρόνια» | «Αν όμως ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς» | Σε ό,τι δε αφορά τον κίνδυνο χρεοκοπίας, απαντά: «Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας μου, γιατί θεωρώ βασικά ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τους όρους που συμφωνήθηκαν και ένα από τα μεγάλα κόμματα θα μπορέσει να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.