Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ο 77χρονος Δημήτρης Χριστούλας αυτοθυσιάστηκε ηρωικά


Την Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, ο Δημήτρης Χριστούλας, ένας άνθρωπος οικογενειάρχης, συνταξιούχος φαρμακοποιός, στα 77 του χρόνια αυτοθυσιάστηκε μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Μπροστά στο λεγόμενο «ναό της δημοκρατίας»: το Κοινοβούλιο. Μέσα στην πλατεία σύμβολο του αγώνα κατά του Μνημονίου, του αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία, του αγώνα για ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Στην Πλατεία Συντάγματος: την πλατεία όπου έδρασε κάποτε η ακομμάτιστη κοινότητα των χιλιάδων «Αγανακτισμένων» πολιτών.

Ίσως ο αυτοθυσιασμένος 77χρονος να υπήρξε κι αυτός μέλος των «Αγανακτισμένων». Να βίωσε την αλήθεια εκείνης της σχέσης των προσώπων, που ομονόησαν για να κερδίσουν την πόλη. Όμως η πόλη δεν κερδήθηκε. Την έχει ακόμα ο εχθρός, που είναι ισχυρός γιατί αυτο-ονομάζεται «θεσμός».

Οι συμβολισμοί δεν είναι τυχαίοι. Έχουν σαφέστατο πολιτικό περιεχόμενο. Το Σύνταγμα πρέπει να ξαναζωντανέψει. Ο άνθρωπος με τη θυσία του μεταφέρει  ένα μήνυμα στην κοινωνία. Το αποτύπωσε σαφώς και στο σημείωμά του, με αιματογράμματα: (α) ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στη ζωή, (β) ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ κατά της κατοχικής κυβέρνησης, (γ) ΚΑΤΑΔΙΚΗ των προδοτών του Έθνους.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση) 

Η πράξη αυτού του πολίτη δεν ήταν αυτοκτονία, όχι! Ήταν αυτοθυσία. Ο άνθρωπος έκανε την ύστατη προσωπική του προσπάθεια για να αφυπνίσει την απαθή κοινωνία. Την ατομοκεντρική – χρησιμοθηρική κοινωνία που σαλεμένη και καταφοβισμένη «λυπάται» και κλαψουρίζει υποκριτικά, πάνω από ένα πτώμα που διαδηλώνει τελείως μόνο του… 

Όμως σε αυτήν την αυτοκτονία, ο Δημήτρης Χριστούλας δεν είναι το πτώμα, είναι ο κοιμώμενος ήρωας. Άλλος είναι ΤΟ πτώμα…

Καλό παράδεισο,
(ή καλή αντάμωση…)

--------------
Υ.Γ.
Οι παρουσιαστές των παρωχημένων Μ.Μ.’Ε’. οφείλουν να διαβάζουν αργά και φωναχτά την πρώτη παράγραφο του τελευταίου σημειώματος του 77χρονου.



Διαβάστε επίσης:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.