Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ο Αντώνης Σαμαράς και τα "ισοδύναμα μέτρα" της Νέας Δημοκρατίας (και ΒΙΝΤΕΟ σατιρικό)

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Δυστυχώς ισχυρές ενδείξεις οδηγούν στην υποψία ότι και ο κ. Σαμαράς δεν αποτελεί τον εξαίρετο ηγέτη, που χρειάζεται η Ελλάδα για να νικήσει τους οικονομικούς εχθρούς της. Είναι κι αυτός μια προβλεπόμενη εναλλακτική λύση στο σχέδιο των δανειστών, που θα εφαρμόσει κατά γράμμα τα αντισυνταγματικά Μνημόνια, για την εκποίηση – την  καταλήστευση του πραγματικού πλούτου του κράτους. Η διατυμπάνιση των «ισοδύναμων μέτρων» είναι το μήνυμα προς την τρόικα για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί ο στόχος «αξιοποίησης» (αποκρατικοποίησης, ιδιωτικοποίησης, εκποίησης, δήθεν πλειστηριασμού, ξεπουλήματος, ξαφρίσματος) της κρατικής περιουσίας.

Σε μία χώρα με ύποπτα προβλέψιμη πολιτειακή ζωή (σημ.: από το 1974 και μετά έχουμε δικομματισμό και οικογενειοκρατία που εναλλάσσεται στην εξουσία, με τη συμβολή της συμφεροντολογικής «ελευθεροτυπίας»), αυτή η εξέλιξη δεν πρέπει να μας ξενίζει. Έστω κι αν πηγαίνει κόντρα στην ελπίδα.



Τα «ισοδύναμα μέτρα», στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Σαμαράς στο «Ζάππειο ver. 3», είναι η προσπάθεια εκτροχιασμού της κοινωνίας από το δρόμο των πραγματικών προτεραιοτήτων της. Είναι το άλλο όνομα των «εκβιαστικών διλλημάτων»: Οι πολίτες θα λαμβάνουν αυτονόητες παροχές (το καρότο) και για αντάλλαγμα θα επιτρέπουν χωρίς αντιρρήσεις την εκποίηση του κρατικού πλούτου από τη «(συγ-)κυβέρνηση». Διαφορετικά θα υπάρχει ο εκφοβισμός της φτώχειας, της χρεωκοπίας, της δραχμής ή του «Αρμαγεδδών»… Ενώ στην περίπτωση διαδηλώσεων θα έχουμε τη βίαιη καταστολή τους κι ανάλογες συλλήψεις, βάσει νέου δικονομικού πλαισίου και νόμων (το μαστίγιο).

Αλλώστε το είπε κι ο ίδιος στο τελευταίο «Ζάπειο»: «Αλλάζουμε τον τρόπο που σκέφτεται η κοινωνία. Τον τρόπο που ιεραρχεί, η κοινωνία, τις προτεραιότητές της». Όποιος πιστεύει στην ελεύθερη κρίση των ανθρώπων, μετά από αυτήν την προσβολή σωπαίνει…

«Ξέρω ότι δε σ’ αρέσει να τα ακούς αυτά, ότι προτιμάς να φωνάζεις, “Ζήτω!”, φορέα εσύ του μέλλοντος του προλεταριάτου ή του τέταρτου Ράιχ.», έγραφε ο Βίλχελμ Ράιχ στο βιβλίο του: «Άκου, ανθρωπάκο»*, μεταξύ 1943 και 1946. (Για φαντάσου!)

------------------
*Εκδόσεις: "Αποσπερίτης" (Αθήνα, 1983)

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.