Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα, οι τοκογλύφοι, το Economist και η Ευρωζώνη (απαντάμε στην προπαγάνδα)

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
economist greece euro Ελλάδα ευρώ καμένο ΟΝΕ λαμπαδηδρόμος
Ομοβροντία εκβιασμών, προς την ψωροκώσταινα… Ένας ένας, βρε παιδιά… Μια «ασήμαντη οικονομία» είναι η Ελλάδα, γιατί τόσος πανικός;

Ολόκληρη η παγκόσμια τοκογλυφική κοινότητα άφησε τα προσχήματα και παρεμβαίνει ωμά στα εσωτερικά της χώρας – στο δημοκρατικό πολίτευμα. Επιχειρεί να χειραγωγήσει την ψήφο των πολιτών.

Οι Έλληνες συκοφαντούνται παγκοσμίως, μέσω των διεθνών ΜΜ'Ε', με τρόπο που φτάνει στα όρια του ρατσισμού (Σημ.: ελπίζουμε να μην προετοιμάζουν την κοινή τους γνώμη για να αποδεχθεί απαθώς ένα νέο Άουσβιτς αποκλειστικά για τους «κακούς έλληνες» αυτή τη φορά…).  Ενώ κανείς δεν ασχολείται με αυτούς που κατέκλεψαν την Ελλάδα ή αυτούς που σχεδίασαν την ελεγχόμενη χρεωκοπία της και την υποδούλωσή της, με τα αποικιοκρατικά και αποτυχημένα μνημόνιά τους.

Το Economist για παράδειγμα, με τη μακέτα του πρωτοσέλιδού του, όπου δείχνει έναν Έλληνα λαμπαδηδρόμο να καίει ένα χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ, θέλει να φορτώσει όλη την ευθύνη για την ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ στους Έλληνες. Όμως, ο γραφίστας δεν απεικόνισε ολόκληρη την «ιστορία»: Δεν μας έδειξε ούτε τη «δάδα» της «ιέρειας» Μέρκελ, ούτε το μνημονιακό «κάτοπτρο», απ’ όπου ξεκίνησε η «φωτιά» που παρέλαβε ο «λαμπαδηδρόμος».

Για αυτό, από το blog μας,  πείραμε την προτοβουλεία να αποκαταστήσουμε την αλήθεια (και) μέσω της νέας μακέτας: που περιέχει όλους τους πρωταγωνιστές. Κι εννοέιται επιτρέπουμε στο Economist την αναδημοσίευσή της. (Σιγά να μην την αναδημοσιεύσει…)

-----------------------
Υ.Γ. Περιμένουμε (ξανά) με αγωνία τους εκφοβισμούς και του κ. Προβόπουλου, προέδρου της «Τράπεζας της Ελλάδος»(sic!)  


Διαβάστε επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.