Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Εθνικές Εκλογές 20ης Σεπτεμβρίου 2015: Ψηφοδέλτιο αποδοκιμασίας των ψευτών πολιτικατζήδων

Είναι σίγουρο ότι σε αυτές τις εκλογές ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών θα επιδιώξουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς τους πολιτικούς είτε με παθητικό τρόπο, δηλ. απέχοντας από την εκλογική διαδικασία, είτε με ενεργητικό τρόπο, δηλ. ψηφίζοντας κάποιο μικρό ή μη προβεβλημένο κόμμα ή ψηφίζοντας με λευκό ή άκυρο ψηφοδέλτιο.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Για τους ψηφοφόρους εκείνους που δεν σκοπεύουν να αποδοκιμάσουν τους ψεύτες πολιτικούς των προβεβλημένων κομμάτων, ψηφίζοντας κάποιο από τα μικρότερα κόμματα που δεν προβάλλονται από τα κυρίαρχα ΜΜ’Ε’ των μεγαλοεργολάβων, αλλά και για όσους θεωρούν ότι δεν τους αντιπροσωπεύει κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα, προτείνω την κατάθεση του εικονιζόμενου άκυρου ψηφοδελτίου.

Υπενθυμίζω, ωστόσο, ότι με βάση τον παράλογο νόμο Παυλόπουλου 3434/2006: «κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα» (βλ. άρθρο 1). Συνεπώς, τα λευκά προσμετρούνται με τα άκυρα ψηφοδέλτια. Άρα, η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα ευνοούν κυρίως το πρώτο κόμμα.

Οδηγίες για την εκτύπωση του ψηφοδελτίου:
  1. Κατεβάστε την εικόνα του ψηφοδελτίου στον υπολογιστή σας, κάνοντας δεξί κλικ πάνω της κι επιλέγοντας από το μενού την εντολή "Αποθήκευση εικόνας ως..." (Save Image As...)
  2. Εισάγετε την εικόνα του ψηφοδελτίου σε κάποιον επεξεργαστή κειμένου
  3. Δώστε εντολή εκτύπωσης
  4. Κόψτε το ψηφοδέλτιο (με ψαλίδι ή κοπίδι) στις προβλεπόμενες διαστάσεις βάσει των οδηγητικών γραμμών κοπής.
Καλή ψήφο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.