Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Το debate των εφτά παραμυθάδων 2015


– «Μπαμπά, τι είναι το debate;» ρωτάει γεμάτος από περιέργεια ο μικρός υποψήφιος μετανάστης τον άνεργο πατέρα του.

– «Το debate, παιδί μου, είναι ο τρόπος με τον οποίο το σύστημα μας υποδεικνύει τα κόμματα που πρέπει να ψηφήσουμε», απαντάει ο πατέρας.

– «Τι είναι το “σύστημα”, μπαμπά;»

– «Το σύστημα είναι μια σκιά που πλανάται πάνω από την κοινωνία: η σκιά των κυρίαρχων ομάδων που έχουν ειδικά προνόμια λόγω του πλούτου ή των θέσεων εξουσίας που κατέχουν.»

– «Μπαμπά, οι δημοσιογράφοι τι ρόλο παίζουν;»

– «Οι δημοσιογράφοι των κυρίαρχων ΜΜ’Ε’ υπηρετούν την οικονομική εξουσία που διαπλέκεται με την πολιτική εξουσία. Εξάλλου, κάποιοι από αυτούς ανήκουν στις προνομιούχες τάξεις.»

– «Α, για αυτό κανείς τους δεν ρώτησε άμεσα για τους ανέργους και την ανεργία;»

– «Ακριβώς! Τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους τους ενδιέφερε μόνο η ατζέντα (η ημερήσια διάταξη) των προνομιούχων ομάδων… εγώ και οι υπόλοιποι άνεργοι, ή οι χαμηλόμισθοι τους είμαστε αδιάφοροι.»

– «Για αυτό “μυγιάστηκε” τόσο έντονα η κυρία Τρέμη όταν η κουβέντα έφτασε στα ΜΜ’Ε’;»

– «Εύγε! Ο εκνευρισμός, όπως σωστά κατάλαβες, ξεσκέπασε το ρόλο της



– «Και ο καυγάς του Μεϊμαράκη με τον Καμμένο, τι ήταν;»

– «Δήθεν ήταν… Τον μηχανισμό μάς τον έχει περιγράψει ο Βίλχελμ Ράιχ στο Άκου Ανθρωπάκο: “Όχι, Ανθρωπάκο, δεν ακούς όταν μιλά η αλήθεια, ακούς μόνο όταν γίνεται φασαρία. Και τότε φωνάζεις, Ζήτω!” Η φασαρία, βλέπεις, διεγείρει τα οπαδικά ένστικτα.»

– «Και τώρα τι θα γίνει, μπαμπά;»

– «Μετά το επικοινωνιακό σόου του debate, θα αρχίσει η κατήχηση από τους προβεβλημένους κομισάριους που θα παρουσιάζονται από τα ΜΜ’Ε’ ως οι μόνοι ικανοί της πολιτικής ανάλυσης. Οι κομισάριοι θα αφηγούνται το παραμύθι ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος πλέον… Έτσι, με την “κατασκευή της συναίνεσης” το ανίκανο πολιτικό προσωπικό θα σιγουρέψει τη συγκατάθεση του λαού στην εφαρμογή των καταστροφικών μνημονίων.»

– «Δηλαδή, μπαμπάκα, μετά τις εκλογές, αν κερδίσουν τα κόμματα που υπέγραψαν μνημόνια, θα μας πουν ότι η πλειονότητα των πολιτών επιθυμούν τα μνημόνια ως τη μόνη λύση για την παραμονή της Ελλάδας στην ΟΝΕ ή την ΕΕ;»

– «Ακριβώς! Και τότε όσοι πολίτες διαμαρτύρονται, θα χαρακτηρίζονται μειοψηφία και θα τρώνε ξύλο και χημικά από τις κρατικές μονάδες καταστολής μέχρι να συνετιστούν.»

– «Μπαμπά, εσύ τι θα ψηφίσεις;»

– «Εγώ, παιδί μου, επειδή σε αγαπώ, δεν θα ψηφίσω ποτέ μνημονιακό κόμμα• δεν θα ψηφίσω καμία κότα από αυτές που θα μου υποδείξουν τα ΜΜ’Ε’. Θα ψάξω να βρω ηγέτη αετό… και θα τον βρω – δεν είμαι δεδομένος οπαδός κανενός και είμαι κατά των καταστροφικών μνημονίων!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.