Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει ρόμπα τις γαλλικές Αρχές ασφαλείας

Θα ακολουθήσει ένα σχόλιο για το απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, σε βάρος του πρώην υπουργού οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη που πλέον είναι ο επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ25.


Αφορά την προκλητική συμπεριφορά κατά το στοχευμένο έλεγχο του διαβατηρίου του Βαρουφάκη από κακό Γάλλο αστυνομικό, στη γέφυρα επιβίβασης που συνδέεται με το κτήριο του αεροδρομίου, και όχι εκεί όπου γίνεται ο έλεγχος διαβατηρίων.     

Αναγνωρίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, σε όσους διέπονται από την ψυχολογία του γραικύλου ή του ραγιά ή του κολίγου να κατανοήσουν το λόγο που έκανε έξαλλο τον Βαρουφάκη. Διότι ο γραικύλος ή ο ραγιάς ή ο κολίγος δεν γνωρίζει ούτε τα δικαιώματά του, που του τα εξασφαλίζουν τα δημοκρατικά συντάγματα των δημοκρατικών χωρών, ούτε τον τρόπο για να τα υπερασπιστεί απέναντι στους καταχραστές της εξουσίας. Έναν τέτοιο καταχραστή μπάτσο* βλέπουμε στο βίντεο και τη φωτογραφία ντοκουμέντο.

(Φωτό από Spiros Derveniotis)

Τι έγινε; Κατά τη γνώμη μου ο μπάτσος αναγνώρισε τον Βαρουφάκη (οι Γάλλοι δεν βάζουν βυσματάκια στους ελέγχους των αεροδρομίων), αλλά επειδή δεν γούσταρε το ύφος ελευθερίας και ανεξαρτησίας που είδε στα μάτια του, επιχείρησε να τον ταπεινώσει, κάνοντάς του επίδειξη εξουσίας. «Το κράτος είμαι ΕΓΩ», προσπάθησε να του πει. Αλλά όταν είδε ότι ο Γιάνης δεν μάσησε, τότε από φόβο ακολούθησε την άλλη τακτική που είναι γνωστή στου μπάτσους όλου του κόσμου: Κρατάω τον ελεγχόμενο περισσότερο από το κανονικό, μέχρι εκείνος να εκνευριστεί και να με βρίσει (δικαίως). Τότε έχω το έρεισμα να μετατραπώ, από «το κράτος είμαι ΕΓΩ», σε «το θύμα είμαι ΕΓΩ (ο καημενούλης αστυνομικούλης που πήγα απλώς να κάνω το καθήκον μου)».

Ο Βαρουφάκης πρώτος κατέθεσε μήνυση κατά του καταχραστή της εξουσίας και δημοσιοποίησε το συμβάν, που κάνει ρόμπα τις Γαλλικές υπηρεσίες ασφάλειας και θέτει ζήτημα σοβαρό που αφορά το έλλειμμα δημοκρατίας σε ευρωπαϊκές χώρες, με το πρόσχημα της ασφάλειας. Κατόπιν οι Γαλλικές αρχές, αντί να ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη, απολογήθηκαν με τα γνωστά ψέματα που γίνονται πιστευτά μόνο από γραικύλους ή ραγιάδες ή κολίγους, αλλά ΠΟΤΕ από πολίτες συνειδητοποιημένους που γνωρίζουν τι θα πει: αξιοπρέπεια και ανθρώπινα δικαιώματα.


Θα περιμένουμε να δούμε αν για το συμβάν θα αντιδράσει η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, καθώς είναι ολοφάνερο ότι για κάποιο λόγο (άγνωστο ή εύκολα υπονοούμενο) επιδιώχτηκε από τις γαλλικές αρχές (του Μακρόν) η παγίδευση και ο εξευτελισμός ενός επώνυμου προσώπου – Έλληνα πολίτη – αρχηγού ελληνικού κόμματος και Βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου.    

--------------
*Μπάτσος είναι ο αστυνομικός που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς, τους οποίους με δόλιο τρόπο καταστρατηγεί, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας. 

4 σχόλια:

 1. ΔΕν σε καταλαβαίνω καθόλου, αλλιως τα λες σαν σχολιαστής του μακπρες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λέω πάντα τα ίδια. Αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το πώς αυτά ερμηνεύονται από τον καθένα.

   Διαγραφή

 2. I m so glad to visit this blog.This blog is really so amazing.Thanks for sharing with us.
  clipping path service

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.