Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Με θρήσκευμα τα απολυτήρια, εφόσον υπάρχουν γονείς και κηδεμόνες με τσαγανό.


Φέτος θυμήθηκε η επιλεκτική μνήμη των  ανθρώπων των ΜΜ’Ε’ της Ελλάδας ότι με την περσινή Απόφαση 10645/ΓΔ4/22-1-2018 (κλικ εδώ) ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γαβρόγλου, με την έγκριση προφανώς του προϊσταμένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, αποφάσισε τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια, εκτός αν υπάρχει υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή του κηδεμόνα. Διότι, όπως λέει στην 3η Παράγραφο του Άρθρου 11 της εν λόγω Απόφασης, «στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) των γονέων ή του κηδεμόνα του μαθητή».

Κατόπιν τούτου, το ιστολόγιο MassMedia-gr.blogspot.com προσφέρει σε γονείς και κηδεμόνες με τσαγανό έτοιμη την υπεύθυνη δήλωση που απαιτεί ο Υπουργός.

Το μόνο που χρειάζεται είναι:
(α) να κάνετε λήψη στον υπολογιστή (με κλικ εδώ),
(β) να κάνετε εκτύπωση των δύο σελίδων της, 
(γ) να συμπληρώσετε τα στοιχεία στα κατάλληλα πεδία και 
(δ) να την παραδώσετε στο σχολείο του μαθητή ή της μαθήτριας.

Ή θα μας τρελάνουν ή θα τους τρελάνουμε.

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.