Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ποιος θα μηνύσει ποιον, κύριε θεσμικέ συνδικαλιστή Παναγόπουλε;

Καταλάβαμε καλά; Στο κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο της χώρας, τη ΓΣΕΕ, προεδρεύει διευθυντικό στέλεχος τράπεζας; Δηλ. ο εργάτης, η καθαρίστρια, ο συμβασιούχος των 650 ευρώ εκπροσωπείται από έναν διευθυντή τραπέζης; Τώρα εξηγούνται όλα…


Απ' αυτό το βήμα, από το ιστολόγιο του ελεύθερου πολίτη-εργαζόμενου (όταν εργαζόμαστε),  επιδιώκουμε να σας επιστήσουμε  την προσοχή κ. Παναγόπουλε για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στην εικόνα του συνδικαλιστικού οργάνου που προΐσταστε οι απερίσκεπτες - φιλοτομαριστικές ενέργειές σας.

Ο λόγος γίνεται για τη μήνυση που έχετε υποβάλει κατά ιστολογίου για την ανάρτηση – σύμφωνα με την άποψή σας – συκοφαντικών και ψευδών πληροφοριών σχετικά με τα εισοδήματά σας, έχοντας ενδεχομένως εκβιαστικά κίνητρα (σημ. η τελευταία πρόφαση κρίνεται απαραίτητη για να ζητηθεί η άρση του απορρήτου, από τον εισαγγελέα, για το εν λόγο ιστολόγιο (άρθρο 385 Π.Κ.)).

Για την υποβολή της μήνυσης διαβάσαμε στην επιστολή που αποστείλατε στο blog «troktiko» (στις 23 Σεπτ. 2009) μερικές ώρες(!) μετά την αναδημοσίευση της «συκοφαντικής ανάρτησης»(sic!) από το blog «papatzides». Σ’ αυτήν την επιστολή (που σίγουρα θα διαβαστεί στο δικαστήριο, εφόσον γίνει τελικά) δεν φαίνεται πουθενά να αρνείστε, επί της ουσίας, το δημοσιευμένο κείμενο. Ο ίδιος ομολογείτε (χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτετε τα ποσά) ότι παίρνετε δύο μισθούς (δηλ. έναν μισθό Διευθυντή(!!!) και μια «αποζημίωση» ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ.) από την Εθνική Τράπεζα στην οποία «εργάζεστε» επί 36 χρόνια.

Με βάση τα προαναφερόμενα: Που ακριβώς διαπιστώνεται το αδίκημα (κακούργημα παρακαλώ!), ώστε ο εισαγγελέας να διατάξει την φίμωση ουσιαστικά του blog από την  Google; Από πότε η δημοσίευση των αποδοχών κορυφαίου συνδικαλιστή που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση (δεν κατηγορήστε πουθενά ότι τα κλέψατε); Ισχύει ή όχι το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου στους πολίτες της χώρας που δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου; Πως μπορεί ένα δικαστήριο να αποδείξει έναν εκβιασμό όταν ο ίδιος ο μηνυτής δεν τον καταγγέλλει; Με πιο σκεπτικό θα εφαρμοστεί η γνωμοδότηση Σανιδά μόνο προς το blog που δημοσίευσε τις «συκοφαντίες» και όχι προς τα blogs που (ορθά πράττοντας) τις αναδημοσίευσαν (ως υπερσυνδέσμους ή ολόκληρες) ή την ίδια την Google; Θα εφαρμοστεί μια εγκύκλιος, για το σύννομο της οποίας, έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις μεγάλο μέρος του νομικού και πολιτικού κόσμου της χώρας;

Δε θα σας επιτρέψουμε περισσότερη προσβολή της λογικής και της κρίσης μας κ. Παναγόπουλε.  Αν έχετε τύψεις κύριε για τα εισοδήματα που απολαμβάνετε. Αν έχετε τύψεις που ενώ εσείς «καθαρίζετε» πολλά χιλιάρικα σε ευρώ, οι καθαρίστριες καθαρίζουν για 400 ευρώ μαύρης εργασίας. Αν έχετε τύψεις που ο μισθός σας απέχει έτη φωτός από τον μισθό των νέων πτυχιούχων με προσόντα (περισσότερα από τα δικά σας) που εργάζονται – απασχολούνται – ημιαπασχολούνται σε δουλείες έξω από το αντικείμενό τους (ή/και στο αντικείμενο) για 650 ευρώ. Αν έχετε τύψεις που δε δράσατε με τον ίδιο ζήλο για την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, όπως για το «τομάρι» σας που τόλμησαν τα κρίνουν εργαζόμενοι-πολίτες-ιστολόγοι. Αν έχετε τύψεις… Αν έχετε λίγη τσίπα… Λέμε, αν.
 

Αφήστε τις μηνύσεις κατά πολιτών! Αυτές οι κινήσεις μπορεί να σας εκθέσουν για πολλοστή φορά. Αφήστε τους κομματισμούς και τους μηχανισμούς, σταματήστε τον περεταίρω εκφυλισμό και τη  διάβρωση του θεσμικού συνδικαλιστικού κινήματος, συνέλθετε και υπηρετήστε τις αξίες του συνδικαλισμού. Εργαζόμενοι δεν είναι μόνο όσοι εργάζονται στο δημόσιο. Είναι και όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, όπου η αδράνεια (κακουργηματικού τύπου) της ΓΣΕΕ έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας και των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων (που έχετε υπογράψει με το χέρι σας κ. Παναγόπουλε, κρατώντας στυλό Mont Blanc αξίας €300 περίπου) σε βάρος του Έλληνα και του αλλοδαπού εργαζόμενου. 

Σοβαρευτείτε και σκεφτείτε χωρίς κομματική χειραγώγηση πως θα προστατέψετε τον εργαζόμενο από την ανεξέλικτη και απάνθρωπη εκμετάλλευση.

Μόνον έτσι θα απαλλαγείτε κ. Παναγόπουλε από τα επίθετα που σας προσάπτουν αυτοί που για κάποιον λόγο δεν τολμήσατε να μηνύσετε. Όπως: πράσινη μαριονέτα, λύκο που εκπροσωπεί πρόβατα, δοσίλογο - οσφυοκάμπτη, «κομματάρχη» του ΠΑΣΟΚ, υποκεινούμενο συνδικαλιστή, προαγωγό της κυβερνητικής πολιτικής, δεκανίκι και όπλο της κυβέρνσησης του ΠΑΣΟΚ  κ.α.


Εμείς, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, δεν σκοπεύουμε να αποδεχτούμε αμαχητί την φίμωση ή την λογοκρισία κανενός blog και την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών με παράλογα προσχήματα ή/και μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν τις επιταγές της νομικής επιστήμης και του συντάγματος.

Υποστηρίζουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, την ψευδωνυμία ή την ανωνυμία του ιστολογίου «papatzides.blogspot.com». Δε δεχόμαστε, κάνοντας χρήση της κοινής λογικής, ως κακουργήματα τα αναγραφόμενα στο blog που αφορούν τα εισοδήματα του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλου.

Αν κάποιοι πρέπει να καταθέσουν μήνυση κατά της ΓΣΕΕ και του προέδρου της, αυτοί είναι οι εργαζόμενοι (Έλληνες και αλλοδαποί) κυρίως του ιδιωτικού τομέα γι’ αυτά που υφίστανται από τους ανέλεγκτους εκμεταλλευτές – εργοδότες, εξ αιτίας της παθητικότητας των συνδικαλιστικών οργάνων και της απραξίας των ελεγκτικών μηχανισμών του αποδομημένου «κράτους».

Κύριε συνδικαλιστά-διευθυντά της τραπέζης, αν κάποια πρέπει να σας μηνύσει, διότι δεν εισακούσατε τις καταγγελίες της, είναι η καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, που πλήρωσε ακριβά το τίμημα του μοναχικού της αγώνα.

Προσωπικά, θα σας μήνυα για τους χαμένους έρωτες, για τα καμένα όνειρα, για το απαράδεχτο εργασιακό τώρα, για το δυσοίωνο εργασιακό και συνταξιοδοτικό αύριο…

Δεν ελπίζω τίποτα. Δε φοβούμαι τίποτα. 
Είμαι (επικίνδυνα) άνεργος!

 

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.