Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος και το κούρεμα (haircut)…

Ο Καζάκης (οικονομολόγος – αναλυτής – αρθογράφος) είναι αιθεροβάμων, μην τον ακούτε μας λένε οι παπαγάλοι που υπερασπίζονται το αποτυχημένο αποικιοκρατικό μνημόνιο. Όμως,  πόσο ρεαλιστικοί ήταν οι στόχοι των «σοβαρών» οικονομολόγων της τρόικας, που δήθεν είχαν επίγνωση της Ελληνικής πραγματικότητας; Ήταν τόσο ρεαλιστικοί, που πλέον είναι αναπόφευκτο το «haircut» του δυσθεώρητου χρέους. Αυτού του χρέους που αρχίζει να το απεχθάνεται ακόμα και η Ευρώπη.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
κούρεμα haircut χρέος σαμαράς παπανδρέου βανιζέλος τρόικα massmedia-gr

Οι «ευφυείς» τεχνοκράτες, λοιπόν, περίμεναν από ένα «κράτος»  που το κατάντησαν μπουρδέλο κανονικό –με τσάτσες, νταβατζήδες και πουτ@νες– οι εναλλασσόμενες δικομματικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών (ειδικά από το ’80 και μετά), να ευπρεπιστεί δημοσιονομικά μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Πολύ ρεαλιστικό, δεν το βρίσκετε;


Αυτό το «ρεαλιστικό» σχέδιο «σωτηρίας» είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να μετατραπεί σε φορολογικό κολαστήριο έμμεσων και άμεσων φόρων για όλους τους απλούς πολίτες, εξαιρουμένων των εχόντων και κατεχόντων. Έγιναν μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Η ανεργία χτύπησε κόκκινο και εξακολουθεί να αυξάνεται. Η ακρίβεια στην αγορά, ειδικά μετά τις αδιανόητες αυξήσεις στον Φ.Π.Α. (Φόρος ΠΑΣΟΚικής Αφαίμαξης ), έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι αυτοκτονίες συμπολιτών, λόγο οικονομικών προβλημάτων, έχουν χτυπήσει κόκκινο. Ο αριθμός των ατόμων που ξενιτεύονται, έχει χτυπήσει κόκκινο. Ο αριθμός των αστέγων και των φτωχών, έχει  χτυπήσει κόκκινο. Ο αριθμός των φοιτητών που δεν μπορούν να σπουδάσουν εξαιτίας των κακών οικονομικών τους, έχει χτυπήσει κόκκινο. Ο αριθμός των αγανακτισμένων πολιτών, έχει χτυπήσει κόκκινο. Και τελικά, με το «ρεαλιστικό» σχέδιο των «διορατικών» τεχνοκρατών, η χώρα πηγαίνει για κούρεμα με την ψιλή. (Το κάνω εικόνα και δεν μου αρέσει – το ατιμωτικό ξύρισμα της κόμης μιας πεντάμορφης κυράς (της Ελλάδας), έτσι για παραδειγματισμό, από ελληνόφωνους και ξενόφωνους νεωτερικούς βαρβάρους…)

Και για όλα αυτά μας λένε ότι φταίει ο δυσήνιος λαός που δεν εφάρμοσε το «ρεαλιστικότατο» σχέδιο της τρόικας. Φταίει η άτιμη η κοινωνία που μέσα σε δύο χρόνια δεν απαλλαχτικέ από τις νοοτροπίες που της εμφύτευαν για δεκαετίες οι ανίκανοι αμοραλιστές και λαοπλάνοι «πολιτικοί». Κακό το άλλοθι, δεν πείθει ούτε ανόητους. 

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα καταστράφηκε μεθοδικά με τις ευλογίες όλων: των ξένων και των ντόπιων συμφερόντων. Η «κρίση χρέους» ήταν η αφορμή για την επιτάχυνση της υποδούλωσης. Οι στόχοι των Μνημονίων ήταν (και είναι) επίτηδες ανέφικτοι. Οδήγησαν στο «κούρεμα» του χρέους, θα οδηγήσουν και σε εξευτελιστική χρεοκοπία. Οι χρόνοι, για το οριστικό ξεπούλημα του κρατικού πλούτου, είναι προσαρμοσμένοι στη διάρκεια της θητείας αυτής της κατάπτυστης και τελειωμένης πολιτικά κυβέρνησης. Και δυστυχώς έχουμε ένα σύστημα πολιτικό, που δήθεν αντιπολιτεύεται, όμως, ουσιαστικά, σιωπηρά συναινεί στην απροκάλυπτη προδοσία.

Για την ώρα, με γεια το «κούρεμα» και καλόν ύπνο ελληνώνυμε λαέ

--------------
Υ.Γ.

1. Η τελευταία γραμμή είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς που έχουν στο μυαλό τους τη γνωστή νεοελληνική απορία: «Ε, και, τι να κάνουμε;»  Όταν θα γίνετε Έλληνες, θα σας λυθεί η απορία αυτομάτως. Μέχρι τότε, μακάρι να σας εκνευρίζει αυτό το τελευταίο σκώμμα…

2. Στην εικόνα της ανάρτησης, επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, παρατηρήστε το Νόμο που επεξεργάζεται ο Βενιζέλος, για να δείτε ότι ξέρουν τι τους περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.